da_mi_je.html

Cukarin
Probajte ovaj, oblikom zanimljiv i naoko jednostavan suhi kolačić!
Jednostavno se topi u ustima i na nepcu ostavlja cijelu filharmoniju prirodnih esencija limuna i naranče s blagim doticajem i mirisom dalmatinskog sunca.
Tradicionalno se jede umočen u slatko vino Prošek.
Kušajte jednom i garantirano ćete postati trajni obožavatelj!
Svaki ovaj, kao i slijedeći kolači, mijese se i oblikuje  ručno, pa se može reći da je svaki komad jedinstven i unikatan.
Klašun
Također izrađen od istog svjetlog tijesta sa slatkim iznenađenjem u sredini!
Kada zubi prođu kroz tanku opnu mirisnog, prhkog tijesta,zaustave se na moment na bogatom punjenju od oraha prožetom mirisnom esencijom domaće rakije od ruža.
Svi ostali božanstveni okusi, koji se stvaraju u ustima daju se samo naslutiti . . .
Amareta
Svjetlozlatne amarete,  po nekima kolač tajanstvenih afrodizijačkih moći.
U ovoj profinjenoj smjesi bogatog okusa dominiraju mljeveni mindoli (bademi) s jasnim zamamnim mirisom korice od limuna i naranče.
Ali ostali neodoljivi okusi se ne daju dešifrirati! Mnogi tvrde da u sastavu ima i meda i suhih smokava, no, što je zapravo istina, ostavimo kao izazovnu tajnu . . .
Marko Polo bombica
Ime asocirano oblikom topovske kugle, a na spomen svjetski poznate bitke u kojoj je zarobljen MARKO POLO i koja se odvijala baš ispred grada Korčule.
Bombica “Marko Polo” je kreativni proizvod novog doba, koji će tek ući u korčulansku tradiciju . . .
Riječ je o pravoj kalorisjkoj bombi – kuglici od fine kreme, posute fino sjeckanim orasima, a zatim  omotane debelim slojem čokolade.
Kod ove deliciozne kombinacije dolaze na svoje obožavatelji čokolade.
Harubica
To je kolač od rogača u papirnatoj košarici. Sladak i mirisni plod, hrana je još iz biblijskih vremena, a u ovom slučaju sljubljen s čupavom kapom domače marmelade skupa sa korom od naranče. Ovu deliciju svakako trebate probati . . .
Bruštulani mindoli
Mindole su Rimljani kao dar donosili prijateljima, a na vjenčanjima su bacali na mladence kao simbol plodnosti.
Naše su none ili bake bruštulavale dugi niz godina do danas. Vrlo popularni, jednostavni slatki užitak.
Bruštulani mindoli “na bilo”
Za vjenčanja, krštenja, pričesti i drugih prigoda u Korčuli su se posebno spravljali mindoli na «bilo». Jednako zarazno mirisni i hrskavi.
Svi sastojci su prirodni! Bez umjetnih aroma!