Kako izabrati odgovarajući ugradbeni hladnjak?

Kako izabrati odgovarajući ugradbeni hladnjak?

Kuhinja je prostor svakog kućanstva čija funkcionalnost ovisi o kvaliteti uređaja koje koristite, a sami izgled kuhinje o njihovom smještaju.

Kad govorimo o hladnjacima, prije nego se odlučite kupiti novi, ističemo na što trebate pripaziti. Osim što ima jako puno vrsta između kojih možete birati, važno je ukalkulirati energetsku učinkovitost, broj članova kućanstva koji će ga koristiti te vrstu namirnica koju koristite.

Energetska učinkovitost nije zanemariva stavka, jer hladnjak sam može potrošiti do četvrtine cjelokupne godišnje potrošnje električne energije u kućanstvu.

energetski razred a

Energetski razred A je najpovoljniji, dok je D najmanje povoljan. Prvi će biti nešto skuplji no s vremenom će omogućiti dodatnu uštedu energije.

Također nije isto ako kućanstvo broji dva ili osam članova. Ovaj potonji će se češće otvarati, što bi moglo uzrokovati kvar namirnica i neispravan rad hladnjaka.

Ugradbeni hladnjaci ili samostojeći?

Prvo što vam treba kod kupovine novog hladnjaka je informacija želite li samostojeći ili ugradbeni hladnjak. Svaki od njih nosi svoje prednosti i mane.

Ugradbeni hladnjaci dolaze već u kombinaciji s kuhinjom, što znači da se neće isticati na nepoželjan način. Ovaj izbor također može biti linija manjeg otpora.

Ugradbeni hladnjak

No, ako želite poseban hladnjak, koji ćete individualno kupiti od kuhinje, za vas su samostojeći hladnjaci. Njih možete koristiti gdje god se nalazi utičnica.

Prije nego donesete odluku ove vrste, uzmite u obzir želite li ipak možda kombinirani hladnjak. Za razliku od samo hladnjaka, uređaja koji služe održavati hranu svježom, postoje i kombinirani hladnjaci, koji dolaze sa zamrzivačem u paketu.

Kombinirani hladnjaci mogu imati zamrzivač na dnu ili samom vrhu. Ukoliko volite držati svježe povrće u hladnjaku, preporučamo kombinirani hladnjak sa zamrzivačem na dnu, kako se ne biste morali previše saginjati.

Najveći ugradbeni hladnjaci i prednosti koje dolaze s njima

Neovisno kakav hladnjak je u pitanju, varijacija na temu ima jako puno.

Razvoj tehnologije je omogućio i pametne ugradbene hladnjake, koji se mogu spojiti na Internet bežičnom vezom (Wi-Fi), programirati da naprave led u kojem obliku želite i u specifično vrijeme.

Na tržištu se lako pronalaze dvokrilni ugradbeni hladnjaci, od kojih jedna strana može biti cijela zamrzivač a druga hladnjak, ili za kućanstva s većim brojem članova, može biti samo hladnjak.

Osim velikih, postoje i podpultni ugradbeni hladnjaci, nešto manji ali vrlo praktični.

Obično se namjeste ispod radne ploče u kuhinji.kakav hladnjak kupovine novog hladnjaka

Mali podpultni ugradbeni hladnjaci su idealno rješenje za uređenje kuhinje u vikendici, apartmanu ili manjem životnom prostoru.

French door hladnjaci su nešto manjih dimenzija i dolaze sa zamrzivačem na vrhu.

Ugradbeni hladnjak

Dvokrilni hladnjaci su moderan izbor za sve koji vole funkcionalnost i efikasnost. S obzirom na razne oblike, dobar izbor dvokrilnog hladnjaka može dodatno uljepšati cijeli kuhinjski prostor.

Prednosti dvokrilnih hladnjaka su brojne. Nešto veći prostor omogućava spremanje veće količine hrane i pića. Osim toga, prilikom otvaranja samo jednih vrata, štedite energiju i čuvate opće stanje hladnjaka.

Side-by-side hladnjaci su oni koji zauzimaju nešto širi prostor, od 90 cm. Većih su dimenzija jer u paketu dolazi hladnjak i zamrzivač koji se smještaju jedan pored drugog. Također mogu imati razne dodatke na prednjoj strani, za izradu leda ili spremište za vodu.

Savjeti za kraj

Kupovina hladnjaka nije nešto što obavljamo svakog mjeseca. To je dugoročna investicija, kako za novčanik, tako i za zdravlje.

Moderni ugradbeni hladnjaci mogu upotpuniti svaki prostor, no jednako tako mogu se isticati na ružan način. Zato savjetujemo da prije kupovine odredite sve potrebne mjere, zajedno s lokacijom prve dostupne utičnice i pogledate više modela.

Dodatno će pomoći trgovine koje imaju opciju 3D razgledavanja skice vašeg prostora, za koji ste namijenili novi hladnjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)