Koji usisavač izabrati za najuredniji dom ikad?

Koji usisavač izabrati za najuredniji dom ikad?

Kad kažemo usisavač, automatski nam je slika velikog i glomaznog aparata u glavi, koji buči ali za nama kupi mrvice pa smo sve spremni tolerirati. Tome je došao kraj. Zahvaljujući razvoju tehnologije, snaga i boja usisavača nisu više jedine stavke koje trebate uzeti u obzir. Danas možete birati usisavač koji štiti ukućane od alergena i uzeti u obzir najsitnije detalje koji će ne samo očistiti prostoriju nego olakšati cjelokupni proces. Standardni usisavači koje možemo naći su ležeći, stojeći ili ručni. No priča nije tako jednostavna, kao što ćete otkriti u nastavku teksta.

Ležeći usisavač

ležeći usisavačUpravo onaj koji smo spomenuli u gornjem primjeru – bučan i glomazan – to je ležeći usisavač. Oni su odlični kad je u pitanju domet čišćenja jer su opremljeni dugačkim kablom. No bučni su i zahtijevaju dosta prostora za pohranu nakon čišćenja. Također su nepraktični oni modeli koji dolaze s vrećicom. Ako možete birati – preporučamo usisavač sa spremnikom. Po mogućnosti spremnikom koji se može i naknadno prati. Ono što ih dodatno izdvaja od ostalih modela, osim izgleda, je jača snaga i mogućnost usisa nepoželjnih mrvica. Ležeći usisavač, za razliku od nekih stojećih, imaju mogućnost dubinskog čišćenja. Što je odlična opcija u domu s malom djecom ili kućnim ljubimcima. Praktični su kad je u pitanju čišćenje većeg prostora jer se ne moraju naknadno puniti, nego u jednom potezu mogu raditi koliko je vama potrebno.

Stojeći usisavač

usisavačPostoje i fleksibilni modeli stojećih usisavača koji se mogu savinuti i pretvoriti u ležeće kako biste dosegnuli prašinu i duboko ispod kauča ili kreveta. Ležeći usisavači su odličan izbor za manji prostor. Praktični su i puno tiši od ležećih. Jedino što im nije za pohvalu je trajanje baterije, otprilike 60 minuta, te činjenica da će biti potrebno držati ih na punjaču većinu vremena.

Ručni usisavač

 Kao što i sami naziv kaže, ovaj usisavač stane u ruku. Također ima bateriju za punjenje. Ručni usisavač velike snage može odlično očistiti i sjedala u autu. Obično se koriste za manje prljavštine, kad vam se jednostavno ne da vaditi ležeći usisavač iz svog spremnika. Odličan su izbor za kućanstva s dlakavim ljubimcima.

Dodatne karakteristike koje će olakšati kupovinu

Kad birate usisavač, uzmite u obzir i razinu buke koju proizvode. Na tržištu postoje usisavači, kompletno bešumni, za koje vaši ukućani neće ni znati da rade. Možete li zamisliti bolji izbor u kući s malom bebom ili plašljivim ljubimcima koji jedva nađu prostor za sakriti se za vrijeme usisavanja. Osim buke, olakšajte si kupovinu i čišćenje usisavačem koji ima spremnik i HEPA filter. Hepa Filter će pomoći svim ukućanima s alergijama. Zadnja ali nimalo nevažna karakteristika su nastavci koji dolaze s vašim usisavačem. Ovisno o potrebama u vašem kućanstvu, veliki izbor nastavaka će pomoći u svakom slučaju. Obratite pozornost i na snagu motora i usisa za optimalne rezultate.

Zaključak

Čistoća doma više ne ovisi o vašoj volji ili razini energije taj dan. Razvoj tehnologije nam svakog dana donosi rješenja koja, ne samo olakšavaju naš život, nego i odrade posao bolje nego što bismo bez njih. Jednako to vrijedi i za usisavač koji vam odgovara u potpunosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)