Styling savjeti za različite tjelesne oblike: Kako naglasiti svoje prednosti i osjećati se samopouzdano

Styling savjeti za različite tjelesne oblike: Kako naglasiti svoje prednosti i osjećati se samopouzdano

Kada je riječ o modi, svi imamo jedinstvene tjelesne oblike i proporcije. Umjesto da se usredotočimo na svoje nesavršenosti, možemo naučiti kako naglasiti svoje prednosti i osjećati se samopouzdano u onome što nosimo. U ovom blog članku pružit ćemo vam nekoliko korisnih savjeta za stiliziranje različitih tjelesnih oblika.

Oblik tijela: Kruška

Ako imate oblik tijela kruške, s naglašenim bokovima i stražnjicom, važno je usredotočiti se na balansiranje siluete. Izaberite suknje i hlače koje će istaknuti vašu vitku gornju polovicu tijela. Dobar izbor su također haljine s V-izrezom ili otvorenim dekolteom, koje će privući pažnju prema gore. Izbjegavajte preuske hlače i suknje koje mogu naglasiti bokove i stražnjicu.

Oblik tijela: Jabuka

Ako imate oblik tijela jabuke, s naglašenom srednjom sekcijom, cilj je stvoriti iluziju tanjeg struka i naglasiti druge prednosti tijela. Odaberite haljine i tunike koje padaju preko srednjeg dijela tijela, stvarajući tako strukturu i skrivajući trbuščić. Koristite remene kako biste naglasili struk. U donjem dijelu tijela, možete nositi suknje i hlače s ravnim krojem kako biste stvorili ravnotežu.

Oblik tijela: Pješčani sat

styling pješčani satAko imate oblik tijela pješčanog sata, s naglašenim strukom i proporcionalnim bokovima i grudima, možete istaknuti svoje prirodne krivulje. Odaberite odjeću koja prati liniju tijela i ističe struk. Haljine i suknje s A-krojem su odličan izbor. Također možete eksperimentirati s remenima, koji će naglasiti vašu figuru. Izbjegavajte prevelike komade odjeće koji mogu sakriti vaše obline.

Oblik tijela: Pravokutnik

 Ako imate oblik tijela pravokutnika, s ravnom linijom ramena, struka i bokova, cilj je stvoriti iluziju oblika i krivulja. Odaberite odjeću koja će stvarati iluziju struka, poput haljina i bluza s pojasom ili korzetom. Naglasite gornji dio tijela s uzorcima, teksturama i detaljima kao što su volani ili nabori. Suknje i hlače s visokim strukom mogu pomoći u stvaranju krivulja.

Kojim nakitom upotpuniti kombinaciju?

nakitŽene vole nakit, možda više od cvijeća. No, loš odabir nakita može svaku kombinaciju uništiti jednako kao i podići na novu razinu. Duboki dekolte ne bi trebao biti prazan na oko. Upotpunite haljinu s dubokim dekolteom ogrlicom s privjeskom koji će lanac izdužiti u smjeru dekoltea. Garantiramo okretanje svih prisutnih.  Ako upotpunite svoju šarenu i lepršavu kombinaciju sitnim nakitom kao što su mikro naušnice ili dodate samo jednu narukvicu, šarenilo odjeće će virtualno ‘pojesti nakit’.  Kričave kombinacije upotpunite s velikim komadima nakita kao što su retro plastične narukvice raznih oblika. Nakit u kosi je također efikasan način ukrašavanja, pogotovo za ljetne izlaske gdje vam ne treba puno za srediti se. Marama u kosi zamotana u stilu turbana ili traka koja se spušta niz leđa do struka će podići svaku kombinaciju i učiniti vas nezaboravnim u očima svih prisutnih.  

Zaključak

Styling savjeti za različite tjelesne oblike mogu nam pomoći da se osjećamo samopouzdano i istaknemo svoje prednosti. Bez obzira na oblik tijela, važno je odabrati odjeću koja odgovara našim proporcijama i ističe ono što volimo na sebi. Ključno je biti otvoren za eksperimentiranje, otkrivati što najbolje pristaje i prilagođavati modu svojem stilu i osobnosti. Slijedeći ove savjete, možete zasjati u onome što nosite i samouvjereno koračati kroz modni svijet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)