Robotski perač podova i upravljanje preko aplikacije

Robotski perač podova i upravljanje preko aplikacije

Koliko dugo smo čekali da se na tržištu pojavi uređaj koji će olakšati najmrže radove u kući. To je pranje poda, koje možete napraviti na koljenima, pazeći svaki kut prostorije, ili uz pomoć moča, odnosno mokre metle na štapu s kojom nije uvijek lako manevrirati.

Inače, sami spomen robota ulijeva strah da će ljude zamijeniti strojevi, ali u ovom slučaju kažemo: Može, neka netko drugi opere pod za nas.

To je itekako moguće danas, jer na tržištu postoje robotski perači podova koji se mogu koristiti i kad niste kod kuće.

Dovoljno je imati aplikaciju koja spaja vaš mobitel i uređaj u kući i na putu s posla prema kući možete naručiti da vaš osobni robot usiše sve i pere podove prije nego ste doma. Koja divota!

Osim robotskih perača podova, čišćenje kuće uvelike olakšavaju i štapni usisavači, koji ne zahtijevaju saginjanje od vas. Najčešće su kompaktni tako da kad sklopljeni ne zauzimaju previše prostora, a većina ima prilagodljiv zglob kraj glave koji omogućuje da uređaj gurnete ispod namještaja, odnosno očistite dijelove koji su vam inače teško dostupni.

Kad je štapni usisavač Roborock u pitanju, govorimo o vrlo tihim uređajima koji temeljito čiste sagove i tvrde podove. Uz to pomažu u borbi protiv alergije na prašinu i prljavštinu jer ne ostavljaju nikakve čestice za sobom. Koriste poseban sustav koji detektira čestice, posebnim načinom eliminacije ih skuplja i zadržava u spremniku.

No, koja je razlika između dva uređaja i koji će vama više koristiti.

Robotski perači podova će usisati i oprati podove

Robotski perač podovaČinjenica je da je robotski perač podova također i usisati pod. Izbor može ovisiti o budžetu ili životnom stilu.

Naime, kvalitetan štapni usisavač će obaviti posao i više nego dobro, ali ipak ne kao robotski usisavač. Robotski češće biraju ljudi s kućnim ljubimcima jer bolje skupljaju dlake ali i čestice koje naši ljubimci ostavljaju za sobom a nisu baš vidljive.

Osim toga, robotski usisavač danas redovito dolazi i s funkcijom pranja podova. Što znači da mogu raditi na suhi ili mokri način.

Kad su se pojavili prvi put na tržištu, robotski perači podova su bili jako skupi. Robotska tehnologija se pokazala vrlo pouzdanom jer, osim što im originalna cijena ne pada, na tržištu se sada nalazi mnoštvo sličnih uređaja koji se razlikuju po minornim detaljima.

U svakom slučaju, korisnici robotskih usisavača i perača podova hvale ovaj sustav, naročito jer ih više gosti nikad ne moraju zateći nespremne.

Zašto štapni usisavač?

štapni usisavačModeran način gradnje kuće danas omogućuje da pri samoj izgradnji zaštitite svoj prostor od neželjenih izvora prljavštine. Jednako vrijedi i za renovaciju stana.

Kad je u pitanju održavanje čistoće, štapni usisavač je vrlo korisno sredstvo, koje će olakšati svako čišćenje.

Iznimno su praktični i kompatibilni, a nerijetko dolaze s više funkcija. S njim možete čistiti zidove i usisati zavjese. Posljednji modeli vam dopuštaju da ih gurnete duboko ispod namještaja, bez obzira na veličinu prostora između recimo kauča i poda.

Nema potrebe za micanjem pokućstva, niti za dodatnim sredstvima za čišćenje. Štapni usisavač samo treba održavati, kao i sve dodatne dijelove i svaki put očistiti filter prije novog usisavanja, jer oni ne dolaze s vrećicom kao njihovi robusniji prethodnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)