Što je pištolj za masažu i koji je najbolji na tržištu?

Što je pištolj za masažu i koji je najbolji na tržištu?

Koliko puta ste poželjeli imati pri ruci uređaj koji bi otklonio lokalnu bol u leđima i vratu? Pogotovo ako vam je opis posla – sjedeći – i ako niste redovito aktivni. Alternativa odlasku na skupe masaže kojima je cilj opustiti cijelo tijelo je postao upravo pištolj za masažu. Em što stane u svaku torbicu, em je praktičan alat za rješavanje lokalizirane boli.

Ne postoji dio tijela na kojem se ne preporuča korištenje pištolja za masažu, upravo zato što prodire duboko u mišićno tkivo i pomaže kod kronične boli.

Čak je postao dio standardne opreme većine centara za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, zbog raznovrsnosti i praktičnosti.

Zašto pištolj za masažu?

pištolj za masažu Upravo zato što predstavlja praktičan alat koji je lako koristiti. Osim toga, dokazano pomaže. Odličan je izbor i za putovanja, ne samo zbog toga što stane u svaku prtljagu. Putovanja, bilo automobilom ili avionom mogu biti naporna za leđa i vrat. Naročito službena putovanja koja nose svoju vrstu stresa.

Pištolj za masažu možete koristiti jednom rukom, ciljano ga usmjeriti na najbolnija područja, opustiti mišiće i spriječiti kroničnu lančanu reakciju boli koja dodatno umara cijeli organizam. Imaju pulsirajući učinak koji dodatno rasteže mišiće i prodire duboko do bolnih dijelova u mišićnom tkivu. Dodatno uklanjaju mliječnu kiselinu, ublažuju bol u zglobovima, poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju upalu mišića. Ako se bavite sportom redovito, stručnjaci preporučuju korištenje pištolja za masažu prije i nakon sportskih aktivnosti.

Kako izabrati najbolji pištolj za masažu za svoje potrebe?

pištolj za masažu Prije samo nekoliko godina niste mogli ni sanjati o kupovini pištolja za masažu. To su bili vrlo skupi uređaji, predviđeni isključivo za profesionalce i medicinske klinike, a danas su dostupni u svakoj boljoj opremljenoj trgovini i po vrlo povoljnim cijenama. U principu, ako si možete priuštiti bilo koji model, obratite onda pozornost na detalje koji opisuju željeni pištolj za masažu. Osim što su cjenovno dostupni, dolaze i s raznim detaljima koji ga čine savršenim modelom za vaše potrebe.

Osnovna razlika u performansama se ističe između modela koji koriste udaraljke, odnosno dijelove koji laganim udaranjem prodiru duboko u mišićno tkivo i one koji vibracijama postižu rezultate. Pištolji za masažu s efektom vibracije neće prodrijeti jednako duboko bolno mjesto kao pištolji s udaraljkama.

Osim toga, vibracijski više troše bateriju. Samim time možete zaključiti i da su jeftinija verzija na tržištu. No, razlika u cijeni nije velika. S obzirom na efekt koji će imati pištolj za masažu s udaraljkama, razlika u cijeni je i više nego prihvatljiva. Najbolji modeli dostupni su po cijenama ne višim od 100-tinjak eura. Razni modeli dolaze s raznim dodacima i izmjenjivim glavama. Zapravo se mogu personalizirati u potpunosti, pa čak i po boji, što nije dosad bio slučaj. Za razliku od masaža koje su usmjerene na veći dio tijela, pri kojim lokalizirana bol biva tretirana površno, pištolji za masažu su idealna zamjena koja će pomoći upravo tamo gdje treba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)