Što treba znati kad kupujete TV nosače

Što treba znati kad kupujete TV nosače

Prvo i osnovno, trebaju li vam nosači ili će stalak za TV jednako dobro obaviti posao. Ponekad se radi o estetici prostora, dok u drugim slučajevima odlučujete sami što znači praktično za vas u ovom slučaju. Nosači jesu praktični po svojoj naravi i olakšavaju, ako ništa, barem čišćenje prostora oko TV-a. Također nema opasnosti od rušenja TV dok se krećete u tom prostoru ili prilikom dječje igre. S druge strane, nosači za TV mogu biti potpuno nepotrebni. U ovom slučaju se pretvaraju u dodatni trošak. Nekad je dovoljno imati postolje za TV, naročito kad se radi o televizoru manjih dimenzija.

Kakav nosač za TV možete naći na tržištu?

Postoje 3 osnovne vrste TV nosača dostupnih na tržištu. Sve 3 vrste imaju prednosti i mane koje ćemo podijeliti s vama u nastavku teksta

  • Najčešći primjer su fiksni nosači. Ujedno su i najpraktičniji i najjednostavniji za montiranje. Radi se o nosačima koje kad jednom postavite, nećete imati opciju promjene lokacije. Važno je biti siguran u potpunosti prije nego počnete bušiti rupe u zidu. Ako se predomislite u tijeku instalacije, ostat će rupe na zidu od prvotnog bušenja, što može naštetiti estetici cijelog prostora. Nosači su vrlo moderni danas i imaju moć podizanja cijelog prostora na višu razinu. Fiksni nosači su odličan izbor za sve one koji žele dodatno namjestiti i police koje će okruživati TV.
  • Druga vrsta nosača dostupna danas su nosači s nagibom. Oni dozvoljavaju vertikalno pomicanje TV-a do maksimalnih 20 stupnjeva. TV ćete u ovom slučaju montirati na višu poziciju od standardne. Jer će nagib učiniti svoje da na koncu gledate direktno u TV. Najbolja su opcija ako imate limitiran prostor u kojem će prostor za TV morati biti više nego uobičajen.
  • Dolazimo do 3. vrste, one koja je ujedno i najfleksibilnija – zglobni TV nosači. Zglobni nosači, kao što i samo ime govori, su opremljeni zglobnim spojem koji omogućuje namještanje TV-a u desnu ili lijevu stranu bez ograničenja. Također se TV može pomaknuti i prema naprijed. Osim toga, zglobni TV nosač se može instalirati i u kut sobe, jer dopušta potpunu adaptaciju pozicije TV za vaše najbolje iskustvo.

Dodatne karakteristike koje će vam olakšati kupovinu

TV nosač

Kad se odlučite koju vrstu nosača želite za vaš prostor, postoje 2 stavke koje će vam spasiti daljnju odluku. VESA standard – odnosno razmak između horizontalnih i vertikalnih rupa na TV-u. Ovo je iznimno važna karakteristika jer nisu svi nosači za svaki TV. To je ujedno i stavka koju će vas prodavač odmah pitati prije nego vam krene objašnjavati ponudu. Ono što vam vjerojatno ne moramo dodatno pojašnjavati ali ujedno i karakteristika koju ne smijete zanemariti jest – težina samog TV-a. Vaš TV nosač mora moći podnijeti težinu TV-a i biti u mogućnsoti nositi isti TV godinama unaprijed. Kupovina nosača bi trebala biti jednokratna. Ukoliko se budete držali naših savjeta, vjerujemo da će i biti. Jednostavna kupovina neophodnog predmeta za što bolje uživanje na kraju dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)