Video nadzor za kuću – što trebate znati prije kupovine?

Video nadzor za kuću – što trebate znati prije kupovine?

Kako biste podigli sigurnost vaše kuće i okućnice na visoku razinu, odlučite se za video nadzor opremljen IP kamerama visoke rezolucije. Značajke kvalitetnog kućnog nadzora mogu bili u potpunosti u skladu s vašim životnim stilom i mogućnostima. Što nas dovodi do dijela teksta u kojem ćemo objasniti koje sve značajke možete odabrati u širokoj ponudi proizvoda. Također ćemo objasniti u kojim slučajevima se možete odlučiti za jeftiniju verziju kućnog video nadzora zbog manje zahtjevnih specifikacija. Pa krenimo redom. Ovo su osnovne značajke koje biste trebali uzeti u obzir kad odlučujete o vlastitom video nadzoru za kuću.

Razlučivost

video nadzor vidno polje

Jedna od najvažnijih stavki. Svakako prva koju savjetujemo da odaberete. Preporučamo da se odlučite između dva izbora: 1080p i ili 4K. Ovo su najčešće rezolucije u ponudi. Ljubitelji tehnologije će odmah pohriliti prema izboru 4K ali prije toga, nešto morate znati. 4K tehnologija će pokazati čak 4 puta više detalja od kamere s 1080p razlučivosti, ali će ujedno tako zahtijevati i 4 puta više memorije za pohranu. Koristeći IP kamere 4K rezolucije, osim veće razlučivosti, moći ćete zumirati pojedince na snimci i osigurati snimak s nebrojeno više detalja. Ali kamere s rezolucijom 1080p neće obaviti lošiji posao. 4K rezolucija također zahtijeva optički internet, odnosno stabilnu i brzu vezu. Sve se na kraju svodi na vaše potrebe i općenito razlog za video nadzorom za kuću.

Vidno polje

Ovisno o osnovnim potrebama svakog pojedinca, birati ćete kamere s užim ili širim vidnim poljem. Ako nadzirete samo ulaz u kuću, terasu ili dvorište, možete se opskrbiti s kamerama užeg vidnog polja. No, u slučaju da je prostor velik i nepregledan – pitajte za IP kamere koje osiguravaju šire vidno polje.

Izvor napajanja

Postoje dva osnovna načina napajanja kad se radi o kameri za video nadzor. Direktni izvor napajanja ili utičnica i dopunjiva baterija. Jasno je da one s baterijom koju možete naknadno puniti imaju veću slobodu kretanja. Odnosno, nema ograničenja kao u slučaju direktnog napajanja. Punjive baterije omogućuju da instalirate svoj video nadzor bilo gdje, ali imajte na umu da ćete često morati mijenjati baterije. Direktno napajanje kamere vas oslobađa brige o funkcionalnosti ali vas ograničava da je kamera instalirana blizu same utičnice. Kao što smo rekli na početku članka, sve ovisi o vašim osobnim preferencijama.

Veličina i oblik IP kamere

video nadzorna kamera

Srećom i u ovoj kategoriji imate izbora na pretek. Opet ponavljamo, ovisno o vašim osobnim željama ali i o lokaciji na kojoj namjeravate instalirati IP kameru – možete birati kamere raznih oblika. Za kameru koju želite postaviti na visokoj poziciji predlažemo da potražite primjerke s tankim postoljem i dugim vratom (kao što vidite u prometu). Njima je iznimno lako upravljati a mogu se postaviti virtualno bilo gdje. Znatno izdržljiviji modeli su ipak čvrsti primjerci s kratkim postoljem. Takve kamere ne možete okretati u svim smjerovima. Čvrste kamere također sužavaju prostor za manevriranje.

Zaključak

U svijetu u kojem svoju kuću ili poslovni prostor možete zaštiti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu – važno je osigurati nadzor u potpunosti usklađen s vašim željama i životnim stilom. Pomno pregledajte sve specifikacije i odlučite se za savršeno rješenje koje će odraditi najteži posao za vas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)