Zdravi i bijeli zubi u samo dvije minute

Zdravi i bijeli zubi u samo dvije minute

Dolazak proljeća donosi osmijeh na lica svih nas. Duži dani, toplije vrijeme, slojevita lagana odjeća su samo neki od faktora koji utječu na naše raspoloženje. Nakon zime koja je osim hladnog vremena donijela višak kilograma, naše tijelo se ponovo budi kao i želja da se što bolje u svom tijelu osjećamo.

Svjetski dan zaštite zubi i zubnog mesa, desni, je 20.03., samo jedan dan prije dolaska samog proljeća. Svi želimo imati bijele zube kako bismo mogli pozdraviti proljeće u što ljepšem izdanju. No, kako ostvariti osmijeh iz snova u samo nekoliko jednostavnih koraka bez skupih i bolnih tretmana i preparata?

Uzmite stvar u svoje ruke

Mnoga istraživanja su pokazala da ljudi četkaju zube svega 40 sekundi ako koriste obične četkice. Nakon tako kratkog vremena, zubi neće bit adekvatno čisti, što može uzrokovati druge probleme pogotovo ako se radi o četkanju zubi prije spavanja.

Ostaci hrane mogu uzrokovati kvar, loš zadah i upalu desni koje se teško riješiti. Ako niste očistili sitne ostatke hrane koncem za zube, ti ostaci se skupljaju u naslage koje mogu dovesti do upale korijena zuba.

Postoje koraci koje možemo sami napraviti kako bismo osigurali zdrave zube i desni.
Prehrana, koja se također mijenja u proljeće, utječe osim na kilaži, na naše kosti, nokte i zube.

grickanje jabuke

Zdravi i bijeli zubi nisu nedostižna misija. Prvi korak je svakako redoviti posjet zubaru kako bi se spriječilo širenje karijesa i drugih smetnji. No prije nego posjetite zubara osvrnite se i na prehranu koja može utjecati na zdravlje i bjelinu zubi.

Grickanje jabuke čisti zube dok sok od jabuke može dodatno požutjeti vaše zube.

Voda u kojoj se kuha zob (cjelovita zrna) se koristi kao piće kako bi se spriječilo širenje nastalog karijesa i nastanak novog.

Nakon čišćenja kamenca kod vašeg zubara, taj dan bi trebalo izbjegavati kavu i čaj te hranu koja bi mogla ostaviti mrlje.

Preporuke stručnjaka

Preporuka stručnjaka iz Hrvatskog parodontološkog društva je redoviti pregled svakih 6 mjeseci te temeljito četkanje zubi ne više od dva puta dnevno.

Isti stručnjaci ističu kako se pacijenti najčešće žale na bol kad je kasno, kad je karijes već uznapredovao i bol postane neizdrživa. Zato preporučuju Philips Sonicare električne četkice koje su osvojile ne samo naše stomatologe nego i one svjetske.

Serija Philips Sonicare električnih četkica, pogotovo model Diamond Clean 9000 dokazano sprječava upalu zubnog mesa, dosežu mjesta nedostupna drugim četkicama, uklanjaju naslage i dolaze prilagođene bolnim zubima i zubnom mesu.

diamond clean

Ova četkica ima naprednu soničnu tehnologiju koja se pokazala čak 7 puta više učinkovitom od ručnog četkanja zubi.

Posebno nježan mehanizam pruža 62 000 kombiniranih pokreta u minuti dok sonične vibracije pokreta stvaraju mjehuriće koji čiste zube uzduž linije desni. Zbog toga se ujedno i preporuča posebno ljudima s osjetljivim zubnim mesom. Uklanja čak 10 puta više naslaga od ostalih četkica te se koristi i za čišćenje zubnih aparatića.

Četkica dolazi s ugrađenim sistemom koji vam daje do znanja kad su istekle neprocjenjive dvije minute četkanja. Neprocjenjive zato što ova četkica osim što čisti zube i tijesne prostore između zubi, donosi vidljive rezultate u roku od prvih 7 dana korištenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)