Kako odabrati idealnu e-tekućinu

Kako odabrati idealnu e-tekućinu

Svatko od nas ima svoj poseban stil i ukus u brojnim stvarima u životu, i e-tekućine nisu nikakva iznimka. Ako ni sami niste sigurni kako odabrati idealnu e-tekućinu za sebe ili jednostavno želite isprobati nešto novo, u nastavku smo vam pripremili kratki vodič za pronalazak one idealne.

Želite li da sadrži nikotin ili ne

Prije nego što se upustite u izbore različitih mirisa i varijanti mirisa, prvo što trebate odlučiti želite li da vaša e tekućina sadrži nikotin. Naime, dostupne su brojne varijante, od onih koje uopće ne sadrže nikotin do onih s različitim udjelom nikotina. Bitno je naglasiti da one koje ne sadrže nikotin, suprotno uvrježenom mišljenju, nisu slabije od onih koje u sebi imaju nikotina.

Ako prelazite s običnih cigareta na e-cigarete, vjerojatno ćete u početku odabrati tekućinu s visokim ili srednjim udjelom nikotina, a s vremenom možete postupno prelaziti na one s manjom razinom.

Za one koji pušenje pokušavaju zamijeniti sa e-cigaretama: ako pušite 15-20 cigareta dnevno ili više, vjerojatno vam je najbolje koristiti najjaču e-tekućinu koju možete nabaviti.

Ako pušite manje ili ako više volite lagane / blage cigarete, možda ćete moći smanjiti dozu na 12 mg (1,2 %), ali ako ustanovite da vam e-cigarete ne pomože, vjerojatno će vam trebati veća jačina nikotina. Općenito, kada počnete, viša razina nikotina je bolja, iako mnogi postupno smanjuju snagu tijekom vremena.

E-tekućina za jak ili uglađen učinak

Cigarete mogu biti oštre za stražnji dio grla, a mnogim ljudima to zapravo nedostaje kada prestanu pušiti. Ako želite ponoviti onaj udarac u grlo, potrebna vam je e-tekućina s puno propilen glikola.

Ako više volite mekši osjećaj, dvije su stvari koje trebate tražiti u e-tekućini.

Prvi su soli nikotina. Izvorno su uvedeni jer su smatrali da je nikotinski udar s e-tekućinama visoke jačine previše intenzivan.

Drugi način da se smanji je korištenje e-tekućine s višim VG. Međutim, e-tekućine s visokim VG najbolje je koristiti s naprednijom opremom.

A što je s aromom?

makroni i malineU današnje vrijeme arome za elektroničke cigarete su dostupne u toliko širokom spektru da ćete vrlo vjerojatno htjeti isprobati brojne. Ako tek počinjete, možete se odlučiti za aromu duhana, što će učiniti dim najsličnijim onome iz klasične cigarete. U slučaju pak da želite nešto drugačije, mnogi ljudi se odlučuju za neutralne arome poput onih mentola ili vanilije. Naravno, ako želite nešto sasvim posebno možete birati i među aromama koje se slobodno mogu nazvati egzotičnima: aroma torte od jagode, aroma pistacija s vanilijom i slično. Jednom kada počnete istraživati različite dostupne arome, iznenadit ćete se koliko je izbor raznolik i bogat.

Kako koristiti e-tekućine

Na kraju, kako biste mogli u potpunosti uživati u svojoj teško odabranoj novoj e-tekućini, trebate se pridržavati nekoliko savjeta. Prvo, spremnik s tekućinom potrebno je redovito protresati kako bi se sastojci dobro promiješali i proželi. Drugo, kada počinjete s korištenjem nove e-tekućine, spremnik dobro očistite od ostataka stare tekućine kako se arome ne bi pomiješale i kako biste mogli u potpunosti istražiti novu. Na kraju, ako koristite tamnije tekućine, pokušajte relativno često mijenjati tekućinu uz odgovarajuće čišćenje svaki put kako na spremniku ne bi ostale tamne mrlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)