Bunja za dekoraciju interijera i eksterijera

Bunja za dekoraciju interijera i eksterijera

Dekorativni kamen ili kako ga još zovemo – bunja – je postao sve češći izbor materijala kad je u pitanju uređenje ili preuređenje nekog prostora. Najviše zbog toga što ovaj jednostavni materijal pruža toliko mogućnosti pri obradi i postavljanju.

Bunja je komad kamena obrađen ili bunjan samo s jedne strane odnosno prednje. Kamen na ovaj način postaje dekorativan a uporabom istog postižemo rustikalan izgled zida ili nekog drugog dijela interijera ili eksterijera.

bunja1.2

Najbolje iskorišten dekorativni kamen

Osim što je jednostavno za baratati s bunjom, moramo istaknuti još jednu pogodnost a to je cijena. Kad čujemo riječ preuređenje doma ili renovacija automatski nam padaju na pamet veliki troškovi, prašina, radnici po kući. Nerijetko odustajemo od takvih pothvata baš zbog manjka ideje, cijene i zbog toga što nam radnici nikad ne znaju točno reći kad će biti gotovi s radovima.

Što ako vam kažemo da vi možete sami utjecati na preuređenje i odrediti sve uvjete baš onako kako vama odgovara? Kad je u pitanju bunja – to je istina.

Kamen je cjenovno prihvatljiv, može ga se kombinirati na raznim površinama, ne podržava razmnožavanje mikroorganizama i otporan je na vremenske utjecaje i drastične promjene temperature. U slučaju da se dvoumite između drveta i bunje kao materijal samo se sjetite da bi vlaga mogla drvenom ukrasu dati skroz novi izgled u kratko vremena a i termiti će se nastaniti brzinom munje ako nađu odgovarajuće uvjete.

Ako ste se odlučili za bunju prilikom preuređenja, naš savjet je da ga koristite na dijelovima prostora koje želite istaknuti. Upravo zbog njegove dekorativne odlike.

Gdje i kako postaviti bunju?

Što se tiče gdje – tu nema pravila. Bilo da se radi o vanjskom zidu kuće, putu koji vodi prema vašem imanju, spavaćoj ili dječjoj sobi, soba za druženje, kuhinji ili šupi bunja će se uklopiti baš zbog svoje prilagodljivosti. Možete koristiti manje komade i one veće a najljepše uratke smo vidjeli baš uz kombinaciju raznih veličina.

bunja

Zalijepiti kamene ploče možete i sami uz malo truda. Za tako jednostavan posao možete naći tutorijale na kanalu Youtube.com kao npr. https://www.youtube.com/watch?v=23TQWXThR-E. Možete postaviti bunju uz fuge li bez procesa fugiranja.

Spavaća soba ili dnevni boravak – za ideju gdje postaviti dekorativan kamen u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku obratite pozornost koji dio prostorije vam je uvijek u vidokrugu. Recimo da biste htjeli ukrasiti zid oko televizora koji je postavljen na zid. Oko samog televizora možete kombinirati komade bunje u različitim veličinama i u više smjerova. Možete napraviti neki konkretan oblik i ne morate. Za još bolji efekt unutar oblika, u prostoru između dekorativnog kamena i televizora možete postaviti led svjetla koja će pružiti još veći užitak kod gledanja TV-a prije spavanja.

Kuhinja i blagovaona – svaka prostorija se može obnoviti upotrebom ovog kamena. Jednako vrijedi i za kuhinju, koja možda ima više opcija od dnevnog boravka kad su u pitanju detalji i raspoloživ prostor.

Eksterijeri – Poželite dobrodošlicu gostima posebnim dekorativnim uratkom na pragu vaših vrata ili na vanjskom zidu kuće. Garantiramo da će i stalni gosti primijetiti!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)