Elastične trake za vježbanje

Elastične trake za vježbanje

Redovita rekreacija se preporuča svakome, bez obzira na dob, fizičku spremnost i opis posla koji osoba radi. Osim što pozitivno utječe na naše fizičke sposobnosti, rekreacija i vježbanje smiruju um, potiču prirodnu proizvodnju endorfina i serotonina što utječe i na pozitivno raspoloženje.

Za redovito vježbanje možemo i ne moramo koristiti dodatne rekvizite. Sportski rekviziti kao prostirka za jogu, elastične trake za vježbanje, bučice, pilates lopta, mini band i ostali slični proizvodi su postali jako popularni jer omogućuju vježbanje na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme.

Poželjno je vježbati redovito a ne samo kad je tijelu potrebno ili kad dođe do ozljede, no svakodnevne obaveze i užurbani način življenja nam rijetko kad ostave dovoljno vremena za vježbanje. Iako bi rekreacija trebala predstavljati onaj mali dio dana koji smo ostavili samo za nas, odnosno naše vrijeme.

elastične trake

Rekviziti za vježbanje u svakom trenutku

 Lockdown koji nam se dogodio 2020. godine, uzrokovan virusom COVID-19, je mnoge od nas prisilio da se odlučimo za vježbanje kod kuće. Otkrili smo da i bez mogućnosti odlaska u teretanu možemo sami sebi pripremiti prostor kod kuće gdje je moguće održavati svakodnevnu tjelesnu potrebu za istezanjem.

Jedan od najčešće kupljenih i korištenih rekvizita za vježbanje u kući su elastične trake za vježbanje. Osim po kući, elastične trake su praktične i kad se nalazite u prirodi. Stanu u svaki džep i torbu što omogućava da su vam uvijek nadohvat ruke.

Zašto kupiti elastične trake za vježbanje?

 Osim već navedene prednosti kad je u pitanju transport ovog rekvizita, elastične trake su definitivno cjenovno najpovoljniji rekvizit za vježbanje.

Tijelo može samo profitirati redovitim korištenjem traka za vježbanje. Za razliku od bučica, čijim korištenjem prkosimo gravitaciji, elastične trake za vježbanje pružaju skroz drugu vrstu otpora. U kombinaciji sa mini band elastičnom trakom, možete dizajnirati sami svoj trening, usmjeren na rezultate koje želite. Mini band elastične trake su kraće te omogućuju veći otpor pri istezanju i drugim vježbama.

Također su bolji izbor za vježbanje od bučica zato što omogućuju puno veći opseg rada mišića i pokreta tijekom nekih vježbi.

Visoko se preporučuju za vrijeme rehabilitacije jer ne stvaraju pritisak kao utezi i ne opterećuju zglobove.

elastične trake1.3

Elastične trake za vježbanje se koriste i za pomoć pri nekim vježbama a ne samo pri pružanju otpora. Korištenje rekvizita za pomoć nikako nije varanje! To je zato što korištenjem pomoćnih rekvizita učimo tijelo o ispravnom položaju za vrijeme rekreacije.

Naša mišićna memorija, redovitim ponavljanjem vježbi, lakše zapamti u kojem položaju su bili mišići pri izvođenju vježbi tako da je svako sljedeće ponavljanje vježbe više spontano. Osim toga, kad usavršite neku vježbu ili pokret, poslije ga možete nadograditi, i to uz pomoć rekvizita kao što su elastične trake za vježbanje.

Gdje kupiti elastične trake za vježbanje?

Fitnesshop.hr je najbolje opremljen online shop za sportske rekvizite i svu ostalu fitness opremu. U bogatom asortimanu opreme za vježbanje, posebno se ističu elastične trake za vježbanje i mini band koje možete detaljno pregledati putem linka https://www.fitnesshop.hr/elasticne-trake-za-vjezbanje.

Možete očekivati brzu i sigurnu dostavu, visoku kvalitetu proizvoda, najprihvatljivije cijene i mnoštvo izbora po pitanju svih sportskih rekvizita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *