Korisni i efikasni ormari i regali

Korisni i efikasni ormari i regali

Ormari su sastavni dio skoro svake prostorije u životnom prostoru. Služe nam za pohranu odjeće, obuće, nakita i ostalih ukrasnih detalja i igračaka. S obzirom da su ormari komad pokućstva koji često otvaramo i koristimo svakodnevno, poželjno bi bilo da su kvalitetni i da upotpunjuju prostor u kojem se nalaze.

Bilo da se nalaze u spavaćoj sobi, hodniku ili negdje drugo, ormari i regali su dio koji rijetko primjećujemo. Svatko bi mogao primijetiti novu boju na zidu i novu kutnu garnituru u kući ili stanu, dok novi ormar ili regal nećete tako lako primijetiti.

To je zato što ormari i regali imaju praktičnu svrhu. No nema ništa loše u tome da imate i praktičan i predivan ormar koji će svi primijetiti.

Furnitura.hr je online dućan namještaja s najvećom ponudom ormara, kliznih ormara i regala na ovom području. Vrše dostavu diljem cijele Hrvatske i osiguravaju povrat unutar 14 dana od kupovine. Za sve vrste ormara slijedite link https://www.furnitura.hr/ormari, gdje ćete naći idealne modele za svoje potrebe.

 

Kakvi sve ormari postoje?

ormari

Što se tiče cijelog namještaja, isti je danas dostupan u svim bojama, veličinama i oblicima. Te odrednice vam nitko više ne može nametnuti jer ne postoji više namještaj samo u sivoj, smeđoj, crnoj i bijeloj boji. Izbor ormara i regala nije ograničen više na nekoliko komada. Dapače, danas možete naručiti po posebnoj ideji izradu bilo kojeg dijela namještaja.

Osim toga, mnogi se odlučuju na izradu vlastitog namještaja od paleta. Može se reći da je posljednja opcija idealna za individualce koji žele imati unikatno okruženje u svom životnom prostoru. Ideja za izradu namještaja od paleta ćete naći u izobilju na Internetu.

Na tržištu postoji nekoliko vrsta ormara. U nastavku vam donosimo više detalja kad su u pitanju ormari i regali te se nadamo da će vam naše smjernice pomoći i kod vašeg izbora.

Moderni ormari se razlikuju po materijalu od kojeg su izrađeni, veličini, sadržaju i raznolikosti dizajna. Također se razlikuju po načinu otvaranja.

Ormari s vratima koja se otvaraju su klasičan oblik ormara. Otkako su se na tržištu pojavili klizni ormari, zastarjeli model s otvarajućim vratima je izgubio na popularnosti. Dapače, takvi ormari su uvijek zahtijevali veliki prostor oko svoje osi, odnosno veću prostoriju u koju bi bili smješteni. Iz očitih razloga, jer vrata koja se otvaraju zauzimaju više mjesta. Osim toga, ako često otvarate i zatvarate ormar, šarke kojima su vrata pričvršćena će nakon nekog vremena škripati.

Uz to, valja napomenuti da su takvi ormari rađeni od teških materijala. Najteži dio je sastaviti ga ili rastaviti, kad se odlučite za promjenu. Sastoji se od mnoštva komponenata – podnica, vrata, police, eventualna šipka za odjeću koja visi. Najčešće su spušteni do samog tla i čine čišćenje sitne prašine oko ormara nemogućim.

Današnji ormari i regali su čvrsti i lagani. Rađeni su od lakših, da ne kažemo jeftinijih materijala, što čini dostavu i montažu lakšom.

Garderoba je naziv za prošireni oblik ormara. Taj naziv se također može odnositi na prostoriju namijenjenu da bude ormar u kući. Soba ormar. Za sve one koji imaju veći životni prostor garderoba je idealno rješenje. To je prostor u kojem možete organizirati obuću, odjeću, nakit, torbice, ukrase i ostalo. Također, ovakvi ormari su dovoljno prostrani i možete pospremiti uredno i zimsku i ljetnu robu, zapravo svu odjeću koju koristite. Na taj način štedite prostor.

 

Klizni ormari

Ormari s kliznim vratima su popularni iz nekoliko razloga. Pomažu uštedjeti prostor jer nema vrata koja blokiraju ulaz u sobu ili smetaju u samom prolazu. Praktična su jer je klizni sustav nježniji i nema lupanja vratima od ormara. Uz sve to, dizajneri su više pustili mašti na volju kad su u pitanju klizni ormari tako da ćete po pitanju ljepote imati najviše muke kod odabira.

klizni ormari

Klizni ormari mogu biti dvokrilni ili više-krilni. Opcija je bezbroj i najčešće imaju jednu kliznu stijenku u funkciji ogledala. Često se koriste dvije ili čak više boja pri izradi što ih čini dodatno zanimljivima. Djeca ih vole jer mogu ugurati igračke unutra i svejedno ga zatvoriti. Kod starih ormara to nije bilo moguće, ako spremljena odjeća nije stala to bi se uvijek vidjelo.

Za širok izbor svih ormara tako i kliznih slijedite link https://www.furnitura.hr/ormari. Osim što pružaju brojne mogućnosti, furnitura.hr također pruža usluge korisničke službe na Hrvatskom jeziku za sve nedoumice i pitanja.

 

Regali i TV regali

Regali nisu više nužno stvar prošlosti. Sami spomen riječi regal nas podsjeća na ogromne komade pokućstva koji su pružali prostor televizorima, setovima čaša koje su se rijetko koristile, ukrasne tanjure koji su se koristili za uređenje doma prije i slično. To su sve detalji iz prošlosti koja nije puno traga ostavila na novijim modelima.

regali

To se može reći za bilo koji komad namještaja, tako i za regale i TV regale.

Najpopularniji regali danas su oni sklopivi. Jednostavno ih je složiti u cjelinu, rađeni su od laganih i čvrstih materijala i samim time montaža je lakša nego ikad.

Osim što ih je lako namjestiti, regali su dostupni danas u svim oblicima i veličinama te mogu svaki prostor uljepšati, otvoriti ili jednostavno obnoviti.

TV regali često imaju nekoliko polica i prostora predviđenih za odlaganje ukrasa, knjiga i ostalih detalja. Čak i ako vam je televizor pričvršćen na zid, postoje TV regali koji čine formaciju oko TV-a na zidu. Na taj način televizor izgleda uokviren a dodatni ugođaj možete postići ugradnjom malih LED svjetla oko samog okvira.

Možete birati i asimetričan regal koji će unijeti moderan i apstraktan izgled vašem dnevnoj boravku. Odličan su izbor za uštedu prostora i pomažu spremiti brojne sitnice koje na prvu nemaju predodređeno mjesto u kući.

Za najveću ponudu regala i TV regala, slijedite link https://www.furnitura.hr/regali na kojem ćete zasigurno naći i nešto po svom ukusu. Napominjemo da je dostava unutar prostora Republike Hrvatske besplatna za sve iznose iznad 4999,00 kn.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)