Kupovina savršene kuhinje po mjeri

Kupovina savršene kuhinje po mjeri

Kuhinja je prostor u kojem se najčešće obitava u kući. To je prostorija koja poziva na druženje i svakako bismo htjeli da je to i najljepša prostorija. Najbolje kuhinje su i one koje se nama sviđaju.

U slučaju da ste odlučili preurediti kuhinju u svom životnom prostoru ili vam samo treba malo promjene kako bi taj isti prostor podigli na novu razinu, nastavite čitati. Donosimo najbolje savjete po pitanju kuhinje u nastavku teksta. Također ćemo se osvrnuti na prednosti i nedostatke kutne kuhinje i kuhinje po mjeri.

Kako izgleda savršena kuhinja?

Za kuhinju se kaže da je duša kuće ili stana. To je prostorija u kojoj se priprema hrana i stvara ugođaj koji krasi ostatak interijera. Danas svaku kuhinju možete jednostavno preurediti, dodajući joj samo jedan drugačiji detalj. Namještaj za kuhinju možete naručiti online, dostupan je u svim bojama a možete i naručiti posebno izrađene dijelove kuhinje po vašoj želji.

Sve ovisi o prostoru koji vam je na raspolaganju.

kuhinje

Ako mislite da imate običnu kuhinju a niste raspoloženi za kompletno preuređenje, možete dodati kuhinjski otok u sredini, naravno ako to prostor dopušta, koji će uljepšati dodatno prostor. Takav otok može dodatno služiti kao skladište za lonce i ostale dodatke. U slučaju da imate dovoljno mjesta, pored kuhinjskog otoka možete dodati nekoliko barskih stolica koje će otok pretvoriti u još jedan kutak za druženje.

Sve vrste kuhinje, kuhinje po mjeri i kutne kuhinje možete pronaći i na online dućanu namještaja, Furnitura.hr. Najniža cijena na tržištu je garantirana a furnitura.hr vrši dostavu po cijeloj Hrvatskoj i to besplatno za iznose iznad 4999,00 kn.

NJihovu široku ponudu možete pretražiti pugem linka https://www.furnitura.hr/kuhinje.

Jedinstvena kuhinja po mjeri

Kupiti gotovu kuhinju ili kuhinju po mjeri? Prednosti i mana ima u oba slučaja.

Jednostavniji proces svakako bi bio kupovanje gotove kuhinje. Osim što je jednostavnije, olakotna okolnost je i to što ćete je vidjeti cijelu prije nego bude monitrana u vašoj kući ili stanu. Moći ćete je opipati i dodatno se raspitati za sve detalje na licu mjesta s prodavačem.

Ono što čini kupovinu gotove kuhinje problematičnim je činjenica da ćete teško naći gotovu kuhinju koja savršeno pristaje dimenzijama namijenjenog prostora. No, ne očajavajte, jer dok ste u salonu namještaja, za sve nedostatke možete provjeriti kako ih popuniti ili kupiti neki dodatni dio kao što su zidne police kako biste napravili dodatnih mjesta.

kuhinje po mjeriTakođer imajte na umu da gotove kuhinje neće biti izrađene od vrhunskog materijala. Upravo zato je i cjenovno povoljnija. Za razliku od kuhinje po mjeri, gotove kuhinje su praktično rješenje. Savjetujemo da u slučaju ove kupovine, provjerite dodatno sa salonom namještaja koji je rok isporuke i ako je cijena montiranja uključena u cijenu.

Kuhinje po mjeri, s druge strane, su savršen izbor za sve one koji imaju preciznu viziju kako bi kuhinja trebala izgledati i koja bi bila njena svrha u kući.

Svrha kuhinje može biti jednostavno prostor u kojem se priprema zimnica, kuhaju veliki obroci i služi samo za spremanje i skladištenje hrane. Za domaćine koji svoju kuhinju vide kao živahan prostor koji automatski poziva na druženje, postoji toliko izbora kad su u pitanju kuhinje po mjeri da će vam se sigurno u jednom trenutku zavrtjeti u glavi.

Izmjerili ste precizno prostor koji je namijenjen za kuhinju i imate sve potrebne dimenzije, no nemojte misliti da je vaš zadatak gotov. U nastavku slijedi biranje materijala za izradu kuhinje, ne samo elemenata nego i svih drugih komponenti koji se koriste za izradu kuhinje po mjeri.

Moći ćete birati želite li duboke ili plitke ladice, duple ladice ili jednostavne, boju, vrstu spojnih materijala, koliko elemenata i njihov razmještaj. U slučaju da nekog materijala nema dostupnog u salonu namještaja uzmite u obzir da ćete čekati dostavu istog. U svakom slučaju, dosta je detalja zbog kojih bi se izrada kuhinje po mjeri mogla produžiti.

Većina stolarskih radnih će vam ponuditi 3D verziju kuhinje po mjeri, što je odlična pogodnost jer neće ostaviti mašti puno na volju. Za sve kuhinje po mjeri u online dućanu furnitura.hr slijedite link https://www.furnitura.hr/kuhinje-po-mjeri.

Kutne kuhinje

Još jedna vrsta kuhinje, koja također može biti kuhinja po mjeri je kutna kuhinja.
To su kuhinje u obliku slova L i vrlo su efikasne u manjim prostorima jer zauzimaju prostor uza zid čime ostatak kuhinjskog prostora djeluje prostranije.

Kod odabira kutne kuhinje probajte sami kut iskoristiti maksimalno. Baš kut najčešće bude zapostavljen i stoga pun prašine ili detalja koja niste imali gdje drugo smjestiti. U slučaju da u kutu nije smještena ni pećnica ni perilica za suđe, probajte u kut smjestiti neki aparat ili uređaj kako biste maksimalno iskoristili svaki dio.

Ako je kuhinjski prostor ograničen, bočnu stijenku možete suziti, no ne ispod 60 cm širine – što je standardna mjera za prostor za rezanje. Više od toga vam ne treba a sužena bočna stijenka će dodatno učiniti prostoriju više prostranom.

kutne kuhinje

Što se tiče dodatnih detalja kao što su police i elementi, za mali prostor možete birati duboke otvorene police bez vratašca, koje će dodatno otvoriti prostor.

Također, uski prolaz u kuhinju možete dodatno otvoriti ako na zid nakon ulaza postavite zakrivljenu policu ili dasku za rezanje koja će ujedno spriječiti i sudaranje s elementima u ograničenom prolazu.

Ormarići se dodatno mogu opremiti sa kliznim ladicama i višeslojnim sustavima.

Prije nego se odlučite za kutnu kuhinju, provjerite koliko će vam prostora ostati za blagovaonski stol i stolice. Ukoliko je preostali prostor limitiran, odlučite se za okrugli ili elipsasti blagovaonski stol. Zaobljene linije će učiniti vizualno prostor prostranim i ugodnim za druženje.

Kutne kuhinje se mogu birati u svim bojama i kombinacijama boja. Za više detalja slijedite link https://www.furnitura.hr/kutne-kuhinje gdje možete birati sve vrste kuhinja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *