Ovo je najbolji mali smartphone

Ovo je najbolji mali smartphone

Kad kažemo najbolji mali smartphone, mislimo na pametne telefone s ekranom do 5 inča. Pojedinci će reći da to i nije mali telefon, ili da su vidjeli i manje.

S obzirom na najnovije modele najpoznatijih marki u svijetu pametnih telefona, koji imaju ekran i do 6.7 inča, modeli od 5 inča su mobiteli manjih dimenzija.

Nekad su ih zvali i “phabletima” jer su podsjećali na kombinaciju između tableta i smartphonea. Danas su poželjni mobiteli manjih dimenzija. Razlozi za to je činjenica da je mali smartphone lakše spremiti u džep te da je lakše upravljati njime samo s jednom rukom.

Najbolji mobiteli manjih dimenzija

Najbolji mali smartphone nije teško naći. Najveću muku muče pojedinci koji bi željeli  mali smartphone koji ima sve funkcije kao i veliki. Važno je upozoriti da će smartphone manjih dimenzija imati ograničene funkcije i bateriju s kraćim rokom trajanja.

Najbolji mobiteli manjih dimenzija

Većina mobitela dostupnih na tržištu dolaze s većim ekranima, radi bolje rezolucije kod slika i dodatnih mogućnosti. Osim toga, veći smartphone treba imati moćniji procesor, izdržljivu bateriju i više memorije.

Za sve one kojima navedene stavke nisu od presudne važnosti, donosimo najbolje male pametne telefone u nastavku teksta.

Asus Zenon 8 je jedan od najmoćnijih manjih telefona. Predstavlja najbolji izbor za sve one koji žele snažne specifikacije velikog telefona u manjem obliku. Posebno se ističe Snapdragon 888 procesor, 16 GB RAM-a i podatkovna memorija od 128/256 GB. Također ima Super AMOLED ekran s brzinom osvježavanja od 120Hz.

Ovo je najbolji mali smartphone, jer korisnicima pruža iskustvo korištenja najsličnije velikim telefonima. Cjenovno je pristupačan, tako da ćete kupnjom ovog telefona čak i uštedjeti nešto novca.

Apple iPhone 13 mini je malo tehnološko čudo, zahvaljujući Bionic čipo A15. Također bi se moglo navesti da je ovo najbolji mali smartphone, što se tiče performansi, ali cjenovno gledajući, ne može se mjeriti s konkurencijom,

Ekran od 5,4 inča koji podsjeća na prethodnike ali dolazi s poboljšanom baterijom.

Manji smartphone s nevjerojatnim performansama. S njim možete snimati videa s dinamičkim pomicanjem fokusa, kako biste ostvarili filmski efekt na kućnim uradcima.

apple iphone 13

Kamera je također nadograđena u odnosu na prethodni model, tako da sam pomoću većih senzora propušta više svjetla. Apple iPhone mini je najbolji mali smartphone za sve one koji žele velike kreativne mogućnosti u obliku malog telefona.

Sony Xperia 10 III je jedan od lošijih uređaja manjih dimenzija. Većina kupaca ovog telefona možda preferira Sony kao brand, no valja naglasiti da su performanse kamere jako loše u usporedbi s konkurentskim uređajima. Također ima sporo punjenje baterije i osrednji procesor. Sony nastavlja dizajnom nadoknađivati nedostatke svojih uređaja. Tako i u ovom slučaju, prisutna je visoka kvaliteta izrade, uređaj ima Gorilla Glass 6 i vodootporan je.

experia

Zbog omjera slike 21:9, ovaj uređaj je odličan za gledanje videa, filmova i serija.

Palm Phone je definitivno najmanji pametni telefon na tržištu s ekranom od samo 3,3 inča. Nevjerojatno mali, stane u baš svaki džep jer je malo veći od bankovne kartice. Poznato je da ga krase loše performanse, pogotovo po pitanju vijeka trajanja baterije. Osim toga, gubi na praktičnosti zbog tako malog ekrana, na kojem je teže upravljati mobitelom.

Google Pixel 4a i Google Pixel 5

Ova dva uređaja zaslužuju mjesto na listi. Osim što ih krase mali ekrani, za razliku od Google Pixel 6 modela, koji predstavlja veliki smartphone s ekranom od 6 inča.

Model Pixel 4a je puno bolji uređaj po performansama od prethodnika Pixel 3a. Ima odličnu kameru i cjenovno je povoljniji. Baterija bi možda trebala nadogradnju.

Model Pixel 5 je nesumnjivo jedan od najboljih mini smartphonea na tržištu. Ima Snapdragon 765G i 8GB RAM-a. Iako ga krase odlične karakteristike, ne može ga se usporediti s konkurentskim vodećim modelima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)