Poznate ove top vježbe za stomak?

Poznate ove top vježbe za stomak?

Čim krenu hladniji dani, svjesni ste da ćete sve više vremena provoditi kod kuće, ispred televizora ili družeći se u zatvorenom. Svjesni smo također kako s hladnijim vremenom dolaze i konkretnija jela, kao što su sarme, juhe, grah i slična druga, koja neminovno napuhuju i više opterećuju crijeva nego osvježavajuće voće i povrće koje konzumiramo ljeti.

Zima nagovještava period kad se svi opustimo i zaboravimo na liniju koju smo ostvarili po ljeti. Nemojte čekati proljeće kako biste započeli vježbe za skidanje stomaka. Izdvojite 20 minuta dnevno kako biste održavali vitki struk i liniju i probajte redovito raditi ove vježbe za stomak. Pomoći će da se dobro osjećate i u zimskim mjesecima, a priprema za sljedeće ljeto će biti mačji kašalj.

Najbolje vježbe za skidanje stomaka

skidanje stomakaMuka vam je od klasičnih trbušnjaka? Kome nije? Mislim da je i trenerima u teretanama muka kad se sjete tih zastarjelih vježbi. Stomak je dio koji nas drži uspravnim. Tu se također nalazi naša jezgra koja jača mišiće leđa i koja nam pomaže kod laganih tereta i zahtjevnih trenutaka. U nastavku teksta ćemo opisati top vježbe za stomak, pri izvođenju čega vam neće trebati dodatna ruka ali koje ne isključuju pravilnu prehranu.

Ako se vaša prehrana kosi sa željenim rezultatima, odnosno ako je prehrana bogata ugljikohidratima i hranom punom šećera, onda vam nikakve vježbe neće pomoći dugoročno. To nikako ne znači da nećete moći uživati u komadu torte na sljedećem rođendanu na koji vas pozovu.

Plank – je vježba za koju vam ne treba pomoć ni dodatni rekvizit. Jednostavno, nakon zagrijavanja, možete napraviti plank i ostati u položaju dok god fizička spremnost vašeg tijela to dopušta. Važno je držati leđa ravnim, kukove nisko i pogled ispred sebe (kao da se gledate u malom jezeru). Od krucijalne važnosti je ispravno disanje za vrijeme planka. Dišite duboko, bez obzira što vam se tijelo trese. Nakon što ste dosegli svoju granicu, polako se spustite na tlo.

plank

Nikako nemojte raditi brze pokrete i iz trzaja – na taj način se samo možete ozlijediti. Kad radite plank, nastojte svaki sljedeći dan biti u istom položaju 10 sekundi duže. Rezultate nećete vidjeti samo na stomaku, nego cijelom tijelu. Ruke, ramena i leđa naročito jačaju u ovoj poziciji, što olakšava izvođenje vježbe za stomak.

Kombinirane vježbe za stomak – donose najbolje rezultate.U ovom slučaju se kombiniraju vježbe snage i aerobne vježbe. Vježbe snage su čučnjevi, sklekovi ili dizanje utega, dok aerobne vježbe najčešće budu bicikliranje, rolanje, preskakanje užeta, brzo hodanje i slično. Kombinacijom ovih vježbi, svom tijelu ćete pružiti potpuni trening, čije efekte ćete osjetiti duži period.

Stručnjaci ističu da ljudi koji redovito vježbaju rijetko preskaču trening. Zvuči logično, ali samo da pojasnimo. Naime, kad vježbate redovito, tijelo se navikne na dobar tretman i svakodnevno vas podsjeti što mu nedostaje. Također je lakše odlučiti se za trening kad vam je to rutinski dio.

Neklasični trbušnjaci – će od vas zahtijevati i mentalnu koncentraciju. Odlična kombinacija za duboki, koncentrirani trening. Garantiramo i da će vam tijekom ove vježbe vrijeme proletjeti. Sjedite na pod tako da su vam noge zgrčene u koljenu. Leđa držite uspravno. Možete se pridržavati rukama za koljena ako osjećate slabost u predjelu trbušnjaka.

Stopala zatim lagano podignite s tla i tijelo nagnite prema nazad tako da balansirate cijelim tijelom na trtici. Ako se stomak počeo tresti – to je ono što i želite. Bez malo boli neće biti ni rezultata. U tom položaju ruke postavite iza glave, dlanove formirajte tako da palcima zagrlite vrat. Leđa ravna u svakom trenutku – ne zaboravite to. Udahnite dok je trup u sredini, na izdah dotaknite desnim laktom lijevo koljeno. Desna noga je ispružena i skoro dotiče tlo – zapravo lebdi.

Zatim se vratite u početni položaj dok udišete, odmah na izdah ponovite to na suprotnoj strani. Naizmjence napravite ponavljanja koliko vam tijelo dopušta, ne testirajte granice boli. Kad osjetite bol, zaustavite se, odmorite 30 sekundi i rađe napravite još jednu seriju, nego da grate kroz bol.

Tijelo će vam biti zahvalno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)