Hrana koja ne napuhuje, recepti za svaki dan

Hrana koja ne napuhuje, recepti za svaki dan

Vjerovali ili ne, sirovi krastavac koji se sastoji najviše od vode i koji nas nerijetko napuše je jedna od namirnica koju stručnjaci preporučuju u borbi protiv nadutosti.

Kako to – pitate se? Objasnit ćemo u nastavku. Naime, hrana koja napuhuje se dijeli u dvije kategorije. Na onu koja uzrokuje nadutost i neugodne vjetrove koji nerijetko dođu u kombinaciji s lošom probavom. I na hranu koja napuhuje u službi čišćenja crijeva odnosno koja sadrži vlakna i više vode nego dehidrirana obrađena hrana. Lako probavljivi obroci su također odlično rješenje u borbi s nadutosti.

Jedan od vodenastih agenata protiv napuhavanja je upravo sirovi krastavac. Jeste li znali da je sirovi krastavac ujedno i namirnica koja pomaže pri mršavljenju. Jednostavno zato što tijelo sagori više kalorija kako bi ga probavilo nego što sami krastavac ima. U toj skupini namirnica su također: brokula, mrkva, ananas i trešnja. Laički rečeno – što više navedenih namirnica unosite, više možete smršaviti.

Koji su to lako probavljivi obroci koji ne napuhuju?

Hrana koja ne napuhuje i recepti vezani za lako probavljive obroke su dostupni svima.

Ključno kod prehrane lako probavljivim obrocima je da ih jedete češće u danu. Znali više manjih obroka, koji po mogućnosti sadrže sve što vam je tijelu potrebno.

Ono što nije svima lako dostupno je vrijeme koje bi posvetili jelu. Svakodnevne obaveze i ubrzani način života će onemogućiti da svakih 2-3 sata sjednete i u miru pojedete svoj lako probavljiv obrok. U suprotnom slučaju, ako ih preskačete onda ne radite organizmu uslugu. Osjećati ćete se slabo i neadekvatno, naročito na poslu gdje vam je potrebna potpuna koncentracija. Obroke možete kombinirati od namirnica koje ćemo navesti u tekstu. Osim što je to hrana koja ne napuhuje, recepti također pospješuju probavu i podižu razinu energije u tijelu.

Bademi – odličan borac protiv žgaravice (6 badema je dovoljno za uništiti žgaravicu kažu stručnjaci), bomba puna energije koja će vas držati aktivnima duže i odličan alat za eliminiranje osjećaja gladi.

bademi

Bademi su vaš saveznik po pitanju zdravlja, prehrane i vitalnosti. Ako su vam pretvrdi za grickanje, natopite ih vodom i pustite preko noći. Ujutro ćete prstima moći skinuti ljuskicu i jesti mekane bijele plodove.

Kruške – ne napuhuju, unatoč popularnom mišljenju. One također pomažu stabilizirati šećer u krvi i odličan su borac protiv dijabetesa tipa II. Kruške održavaju poželjnu razinu kolesterola i prepune su vlakana koji će pomoći kod probave. Izbjegavajte ih jesti po noći.

Namirnice pojačane kalijem – kao što je grožđice, banane, šljiva rajčica su odličan adut protiv nadutosti. Ove namirnice otpuštaju višak tekućine koji se zadržava u tijelu i pomoći smanjiti struk. Ako ih unesete u svoju svakodnevnu prehranu, lakše ćete održavati željenu kilažu.

Hrana bogata Omega 3 masnim kiselinama – kao što su riba, morski i orašasti plodovi čine čuda za naš organizam. Učinak ćemo osjetiti na dubljoj razini, a rezultate vidjeti čak i na koži. Namirnice koje su bogate omega 3 masnim kiselinama povoljno utječu na kognitivne funkcije i odličan su borac i protiv Alzheimera. Osim toga, ova hrana koja ne napuhuje i recepti probavu čine lakšom i pružaju cijelom tijelu osjećaj vitalnosti.

Voda – dobar stari H2O. Kad osjetite nadutost, ili osjetite da zadržavate vodu, tada treba pojačati unos vode. Klin se klinom izbija je pravilo u ovom slučaju.

vodaPreporučeni dnevni unos vode ne treba ignorirati. 8 čaša vode tijekom dana i osjećaj nadutosti neće prevladati. Također ćete rjeđe posezati za među obrocima jer nećete miješati glad za žeđi.

Većina namirnica koje stručnjaci preporučuju protiv nadutosti se nalazi u svakom kućanstvu. Pomozite si uvođenjem ispravnih navika i slušajte svoje tijelo. Najčešće vam nešto govori u svakom trenutku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)