Sam svoj majstor: Uređenje doma i vrta na jedinstven način

Sam svoj majstor: Uređenje doma i vrta na jedinstven način

Željni ste promjene u vlastitom životnom prostoru? Možda vas je rad od kuće natjerao na razmišljanje o promjeni a možda je došlo vrijeme za novi pogled oko sebe. U svakom slučaju, u nastavku teksta vam donosimo jednostavno rješenje za preuređenje unutarnjeg i vanjskog prostora koje nosi najmanje moguće troškove.

Vjerojatno ste već čuli da mnogi koriste obične drvene palete kako bi preuredili svoj životni prostor. No, mi vam donosimo ideje koje su oduševile svijet te upute kako ostvariti jednake rezultate bez puno muke.

garnitura

DIY: Raditi po svom

DIY je skraćenica od engleskog izraza “Do It Yourself” prevedena “Uradi sam”. Pitate se kako je moguće napraviti svoj namještaj? Možda će vam trebati više vremena nego što bi trajala kupovina i sastavljanje namještaja, ali koristeći palete nećete požaliti jer je opcija bezbroj.

Ako želite novi krevet a u glavi vam se vrti od različitih cijena koje ne obećavaju podršku koju tražite za svoj san, koristeći samo 4 palete možete si napraviti stabilno postolje za madrac. Palete se svakako trebaju izbrusiti prije nanošenja tankog sloja laka ili boje, ovisno o vašoj ideji i želji.

Na isti način možete obnoviti svoj kauč i fotelje ali i napraviti savršenu kutnu garnituru preciznih mjera za vaš dnevni boravak.

palete

Po istom principu možete preurediti namještaj za odmor u vašem vrtu. Ne morate izdvajati novac za ljuljačku koja bi ukrasila vaš vrt, ona se jednostavno da napraviti od užih paleta.

Osim za namještaj koji uključuje i lako izvedivi stolić za kavu ili veliki stol za objedovanje, palete se koriste i u vrtu također.

U samo nekoliko koraka možete urediti paletu cvijećem ili pak raznim začinima prijeko potrebnim u kuhinji.

Od paleta se mogu napraviti police, ormarići, postolje za televizor, spremnik za posuđe i dodatke u kuhinji.

Jednostavno i jeftino

Korištenje paleta u izradi novog namještaja vam neće samo pomoći kod troškova već imate priliku izraditi unikatni namještaj u najdražoj boji.

Osim namještaja palete se koriste i za izradu ograde koja će dodatno zaštiti vašu privatnost.

Ono što dodatno uljepšava ovu priču jest da palete nije teško naći. U slučaju da imate paletu koja vam ne treba, osvrnite se oko sebe kako biste vidjeli za što je možete iskoristiti. Palete su praktične i kod izrade dodatnih detalja koji će svaku dječju sobu učiniti jedinstvenom.

palete ograda

U želji za inovacijom i promjenom namještaja vrlo vjerojatno ćete naići na skupe cijene i nemoguće uvjete dostave, pogotovo ako živite na višem katu u zgradi bez lifta.

Visoke cijene na koje ćete naići vas možda i pokolebaju nakon čega je najlakše odustati od svoje prvotne ideje. Ne očajavajte, nitko vam ne brani da razgledate namještaj kako biste dobili viziju što želite u svom prostoru. Sve ideje koje smo naveli se lako mogu realizirati vlastitim rukama i minimalnim trudom koje vas neće jako opaliti po džepu.

Jedino što bi vam izrada vlastitog namještaja mogla uzeti više vremena, ali i pružiti neprocjenjivi osjećaj zadovoljstva kad nešto napravite vlastitim rukama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *