Sve što treba znati kad su u pitanju teleskopske vodilice

Sve što treba znati kad su u pitanju teleskopske vodilice

Kad se kaže vodilice, mislimo na strojne dijelove koji omogućuju pravocrtno gibanje nepomičnih dijelova prema pomičnim. Vodilice zapravo, pri utjecaju vanjske sile, vode nepomične dijelove uređaja, aparata, instrumenata i drugih strojeva prema pomičnim. Poželjno bi bilo naći vodilice koje će dopustiti takvo kretanje uz najmanji mogući otpor. Tako možemo reći da se vodilice sastoje od nepomičnog i pomičnog dijela zgloba koji služi za pravocrtno gibanje. U ovom slučaju mislimo na linearne vodilice ili teleskopske vodilice.

Što su linearne vodilice?

Linearne vodilice su dio linearnog sustava pokretanja. Koriste se kako bi se nepomičan dio uređaja pravocrtnim ili linearnim gibanjem doveo do pomičnog dijela. Linearne vodilice mogu biti okrugle i profilne. Temelje se na kotrljajućem gibanju valjaka i kuglica, te tako postižu visoku učinkovitost i uštedu na energiji uz visoku preciznost. Imaju vrlo široku palete primjene, zato što linearne vodilice premještaju velika opterećenja u precizan položaj s malim kliznim trenjem.

vodilice

Linearne vodilice su po karakteristikama vrlo čvrste, ostvaruju veliku brzinu pri obavljanju posla i imaju dugi radni vijek. Zato se i koriste u raznim industrijskim sektorima, od jednostavnih zadataka rukovanja do teških procesa obrade.

Profilne linearne vodilice se koriste kod zahtjevnih aplikacija i takve linearne vodilice su obično robusne i krute. Zbog inovativne tehnologije brušenja profilne linearne vodilice su ravne, jednostavno ih je ugraditi i osiguravaju preciznost i do 6 metara udaljenosti. Lagane su, tihe i primjenjive u automatizaciji, industrijskim robotima i alatnim strojevima.

Okrugle linearne vodilice su odlično brtvilo, ne koriste se za preciznost obrade podloge. Također uključuju samopodesive linearne ležajeve i imaju mogućnost zatezanja zazora.

Što su teleskopske vodilice?

Vodilice se koriste u svim strojevima i aparatima u kojima se dijelovi mogu pravocrtno gibati. Pravocrtno gibanje i potpunu određenost gibanja postižu vodilice. Ugrađuju se u računalne pisače, glazbene linije, video uređaje, razna mjerila kao pomično mjerilo i mikrometar. Vodilice čine sastav u pisaćim strojevima, alatnim i drugim konfekcijskim strojevima. Mogli bismo reći da su vodilice zapravo osnovni element stroja.

Teleskopske vodilice dolaze u dva osnovna oblika. Jedan je s valjkastim elementom u obliku kuglice u svojoj jezgri a drugi s valjkastim ležajem koji je glavni nosioc tereta.

vodilice

Vodilice su proizvod dizajniran za upotrebu u paru. Na primjer nalazimo po jedan sa svake strane ladice ili neke druge konstrukcije koja je u pokretu.

Sve vrste vodilice na jednom mjestu

Tuli.hr je online trgovina sa širokom rasponom ležajeva različitih poznatih proizvođača, kuglastih valjaka i linearne tehnike. Kod nas možete naći rješenje za sve vaše potrebe kad su u pitanju vodilice.

Poseban naglasak držimo na kvaliteti naše usluge. Tako i ovaj put možete naći sva rješenja po pitanju linearne tehnike i teleskopskih vodilica na jednom mjestu. Osim što imamo jako povoljne uvjete dostave, naše cijene će vam dodatno olakšati odluku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)