Odlična maska za kosu od kokosovog ulja

Odlična maska za kosu od kokosovog ulja

Kad je u pitanju kosa i vlasište, za besprijekoran izgled, čvrstoću i sjaj, stručnjaci savjetuju koristiti maske na bazi kokosovog ulja. Općenito, kad tražite maske za kosu u trgovini, obratite pozornost ako se pojavljuje stavka kokosovo ulje u sastojcima. Kvalitetna maska za kosu od kokosovog ulja može učiniti čuda za Vašu kosu i donijeti dugotrajne rezultate. U svakom slučaju, kupovne maske za kosu mogu se sastojati od previše dodataka kemijskog podrijetla, koji mogu učiniti čuda za sjaj kose ali isto tako oštetiti vlasište zbog pretjerane reakcije.

kokosovo uljeU nastavku Vam donosimo recepte od domaćih sastojaka od kojih nastaje zdrava maska za kosu. Kokosovo ulje je, primijetiti ćete, stalni sastojak, prisutan u svakom receptu. Što se tiče ostalih sastojaka, isti se sigurno nalaze i u Vašoj smočnici, tako da nema ni dodatnih troškova.

Domaća maska za kosu

Kokosovo ulje je poznato po pozitivnim učincima kad je u pitanju rast kose i njen sjaj. Neke od domaćih maski koje ćemo opisati u tekstu možete držati na kosi i tokom noći. Na ovaj način garantirate kosi sjaj od nekoliko tjedana.

Recept za hidrataciju

  • dvije žlice djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 jaje

maska za kosu

Upute: Prvo zagrijati kokosovo ulje na tavi ili pomoću mikrovalne. Jaje objedinite s otopljenim uljem, dodajte žlicu meda i dobro promiješajte smjesu da postane jednolična. Nanesite je na kosu od korijena do vrha i držite do 30 minuta na glavi. Kako bi se maska dodatno zagrijala, pokrijte kosu ručnikom ili vrećicom.

Nakon svega kosu dobro isprati. Biti će Vam potrebno 2-3 ispiranja da temeljito operete kosu.

Recept za kosu koja se lomi

  • 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa

Ova maska za kosu od kokosovog ulja se može koristiti na vlažnoj ili suhoj kosi, što znači da je možete koristiti i za vrijeme pranja kose, prije nanošenja regeneratora.  No, samo ako imate vremena jer je vrijeme djelovanja 15-20 minuta. Potrebno je zagrijati kokosovo ulje na tavi ili u mikrovalnoj i dodati žlicu jabučnog octa, te sve ravnomjerno promiješati i nanijeti na kosu od korijena do vrhova. Nakon ispiranja maske za kosu, nastavite s uobičajenom rutinom njege kose.

Recept za jako oštećenu kosu

  • 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja

kokosovo ulje

Tako je, za ovu masku Vam ne treba ništa osim samog kokosovog ulja, koje rastopljeno ima višestruko pozitivan učinak na kosu nego bilo koja kupovna maska. Toplo ulje rasporedite po cijeloj kosi, od korijena do vrhova, zamotajte u ručnik i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro operite kosu šamponom i dugotrajno uživajte u učincima ovog ljekovitog pripravka.

Recept za noćnu masku

  • 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica meda

Ovaj recept se preporuča svima s oštećenom kosom koja naizgled ne raste jer sami vrhovi pucaju na određenoj dužini. Ovaj sindrom se događa najčešće djevojkama koje bojaju kosu u svijetle boje na bazi blajha ili hidrogena. Ova maska za kosu od kokosovog ulja se također može koristiti tokom noći. Kokosovo ulje će poboljšati vlažnost i pojačati rast kose, a med utječe na čvrstoću dlake i dugotrajno zdravu i sjajnu kosu. Osim što pomaže kod rasta kose i održavanju sjaja, kokosovo ulje je pravi lijek za sve probleme vlasišta, a koristi se i kod usporavanja ćelavosti.

Poznato je također da ovo blagotvorno ulje ima antivirusna, antibakterijska i  antifungalna svojstva. Može se konzumirati direktno u prehrani ili lokalno na koži i kosi. Također je poznato po tome što redovitim unosom kokomaska za kosu od kokosovog uljasovog ulja u prehrani, ono pomaže kod jačanja imuniteta, gubitka težine i snižavanja kolesterola. Koristi se i u kozmetici zbog pozitivnog utjecaja na uklanjanje mitesera i vraćanje prirodnog sjaj koži.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)