Predivan smokey eyes za zelene oči

Predivan smokey eyes za zelene oči

Djevojke koje imaju zelene oči i koje žele lijepi smokey eyes efekt koji bi ih uokvirio, imaju najviše opcija. Upravo činjenica da se zelena boja savršeno uklapa s većinom prirodnih nijansi čini smokey eyes u ovom slučaju pravi umjetnički projekt.

Make up za zelene oči može izgledati potpuno prirodno, ako se koriste zemljani tonovi i nude nijanse. Također može biti prepun nijansi koje komplimentiraju zelenu boju. Uz zeleni top ili odjevnu kombinaciju, cijeli look možete podići na novu razinu.

Smokey eyes za zelene oči se uopće ne mora sadržavati od uobičajenih boja koje koristimo za zadimljeni efekt šminke. Pogotovo crne. Crna boja bi mogla u ovom slučaju zagasiti vedri ton zelenog oka i rezultirati neželjenim ‘rakun efektom’.

Otkačena šminkerica

smokey eyes

Volite klasično odijevanje? Odlično! Onda je ovaj smokey eyes za zelene oči upravo po vašoj mjeri. Uz klasičan komad odjeće, urednu frizuru (možda u punđi) i visoke potpetice istaknite cijeli look s otkačenom kombinacijom boja na očima.

Ako se radi o pretežno crnoj odjeći, za smokey eyes možete koristiti ljubičastu.

Nanesite na kapak (koji je već zaštićen korektorom ili primerom) nježnu rozu boju ili krem. Neka bude neutralna boja po mogućnosti mat. Za smokey eyes, šljokice ostavimo za sami kraj.

Na neutralno sjenilo nanesite tamniju roza boju ili svijetlo ljubičastu. Također možete kombinirati i sa sivom. Na kraju preko 2 trećine kapka utrljajte tamno ljubičastu, opet mat ako je moguće. Blendajte tamno rozu s tamno ljubičastom tako da prijelaz iz jedne u drugu izgleda prirodno. Šljokicama istaknite gornji rub kapka, ali ne previše.

Smokey eyes uvijek daje bolji efekt kad se radi o mat sjenilima.

Na usta nanesite neutralan ruž i ne pretjerujte s rumenilom.

Klasični smokey make up za zelene oči

smokey eyes

Ovdje ćemo koristiti crnu boju za smokey efekt. Ova kombinacija ide odlično na jednostavnu odjevnu kombinaciju u bojama.

Neutralna boja koja dolazi prva na kapak će ovisiti o dominantnim bojama odjevne kombinacije. Ako se radi o smeđoj, onda je to zlatna ili bež boja prvog sjenila.

U slučaju crne odjevne kombinacije, bazna boja sjenila će biti neka nijansa sive ili ljubičaste boje.

U ovom slučaju čak možete koristiti tamno ljubičastu i crnu jer se ove dvije boje savršeno nadopunjuju. Cijeli look zaokružite s ružem boje mesa bez rumenila.

Prije nanošenja crnog sjenila, osigurajte donji dio kapka puderom u prahu, kako biste izbjegli crne mrljice od prosutog sjenila.

Kul profesorica

Nosite naočale za vid i želite smokey eyes za zelene oči? Ništa lakše. Opcija imate pregršt, ali najvažnije je uskladiti želje s okvirom naočala za vid. Ako je okvir predebeo, te ako vam pokriva i dio obrva, smokey eyes bi vas mogao vizualno ugušiti. Ako se radi tankim okvirima, pogotovo ako su u boji kao što je modra, tamno crvena ili čak maslinasta, opcija je bezbroj.

Ako su vam naočale modre ili maslinaste, prvo sjenilo koje ćete nanijeti može biti i bijelo ili bež. Važno je da je neutralno – jer ćemo na gornji sloj staviti kombinaciju modre i tamnozelene. Ne bojte se, kombinacija plave i zelene (u bilo kojoj nijansi) rezultira verzijom aquamarine. Ako se ispravno nanosi i blenda (širokim kistom) duboka boja smokey efekta će učiniti zelene oči još više tajanstvenim.

Kako biste izbjegli nepoželjan rakun efekt u ovom slučaju, donji kapak samo istaknite tankom linijom tuša, u ovom slučaju smeđim. Usta neutralizirajte nude ruževima i ne pretjerujte s rumenilom. Ako morate koristiti rumenilo, onda neka je prirodnog tona, po mogućnosti svijetlo smeđi i bez šljokica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)